Een huurwoning opleveren, wat kan ik verwachten

Het opleveren van een woning aan een verhuurder is soms veel gedoe. Het is belangrijk om eerst een voorinspectie aan te vragen bij de verhuurder. Hier vertelt de verhuurder exact wat gedaan moet worden. De woning kan onder andere bezemschoon worden opgeleverd, gaten in muren moeten gedicht worden en de vloer moet verwijderd worden. Soms heeft een verhuurder nog specifieke verzoeken. Het is altijd belangrijk om alles tijdens de voorinspectie vast te leggen om onenigheid later te voorkomen.

Veel woning worden vaak verhuurd door grote woningbouw organisaties die specifieke eisen hebben. Woningontruiming Vandaag is op de hoogte van deze eisen en kan, waar nodig, u ook adviseren. Woningbouworganisaties waar wij vaak huizen van leeghalen zijn in Amsterdam Stadgenoot, De Key, Ymere, Eigenhaard, Rochdale en De Aliantie.

Tips bij de voorinspectie voor het opleveren van een huurwoning

Bij het opleveren van een huurwoning wilt de verhuurder dat de woning naar haar wensen wordt opgeleverd. De verhuurder heeft daar richtlijnen voor die er vaak op neer komen dat de woning zo wordt opgeleverd moet worden zoals hij ooit is ontvangen door de huurder. Maar het kan tientallen jaren terug zijn dat de woning aan de verhuurder werd verhuurd en de woning is wellicht in de tussentijd doorverkocht waardoor er een nieuwe verhuurder kwam. Het komt ook vaak voor dat de woning volledig gerenoveerd gaat worden nadat de huurder die al een lange tijd in zat de woning verlaat. Het is daarom goed te weten wat de verhuurder wilt met de woning.

In de meeste gevallen is een verhuurder coulant bij de oplevering van de woning als de woning voor een lange tijd verhuurd was of als de woning gerenoveerd gaat worden. Het is in deze gevallen aan te raden om in gesprek te gaan met de verhuurder tijdens de voorinspectie om bepaalde dingen niet te hoeven doen. Denk hierbij aan het verwijderen van een vloerbedekking of schilderwerk. Zaken als het verwijderen van behang of herstellen van achterstallig onderhoud wordt zeer zelden gevraagd en als dit gevraagd word is het de moeite waard om hierover in gesprek te gaan. Sommige meubelstukken als kasten en inbouwkasten hoeven vaak ook niet verwijderd te worden als deze ooit door de verhuurder geplaatst zijn.

Het is vaak de moeite waard om een assertieve houding te hebben in het gesprek met de verhuurder tijdens de voorinspectie. Dit kan veel moeite, zorgen en geld schelen. Wij van Woningontruiming Vandaag adviseren u graag bij uw specifieke situatie. Onder andere dierdoor zorgen wij dat iedere oplevering van een huurwoning zo zorgeloos mogelijk verloopt.